www.gapVizia.org


 
Piranha part two: The Spawning/ Пираня 2: Потомството >>>>>
Sniper 3/ Снайпер 3 >>>>>

The big bounce/ Големият заговор  >>>>>

Plain dirty/ Нечестна игра >>>>>

Ike: Countdown to D-day/ Айк: в навечерието на десанта >>>>>

Една от най-интересните групи,
която може да чуете е US3. Тези момчета съчетават хип-хоп с ейсид джаз
>>>>>

На 26 февруари, ден преди присъждането
на наградите Оскар, в Бевърли Хилс
>>>>>

Рони Сайз – едно от най-почитаните
имена на британската Underground сцена
>>>>>

Underworld успя да прекрачи
междата на 20. и 21. век
>>>>>

 Таня Люцканова 
  Публикувано на 14/02/05 

Piranha part two: The Spawning/ Пираня 2: Потомството

филм на ужасите, САЩ
видео премиера на Съни филмс
режисьор: Джеймс Камерън
сценарий: Ейч Ей Милтън
С участието на: Триша О'Нийл, Ланс Хенриксън, Тед Ричард, Ан Полак и др.

Клуб Елизеум може да изглежда като кътче от рая, но малко по-навътре от брега се е зародил ужас от ново поколение пирани и никой не е в безопасност от свирепия им, неутолим глад. Докато разследва необяснимата смърт на гмуркач, иснструкторката Ан Кимбро прави ужасяващо откритие: подобни на пирани риби с криле, които им позволяват да летят, носят отговорността. Докато броят на труповете расте, Ан отчаяно се опитва да убеди управителя на курорта да отмени годишното празненство на плажа, но той е решен да даде на гостите съвършеното "голямо угощение". Пираня 2: Потомството ще ви потопи в студени тръпки от хапещ страх.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Таня Люцканова 
  Публикувано на 14/02/05 

Sniper 3/ Снайпер 3

екшън, САЩ
видео премиера на Съни филмс
режисьор: Пи Джей Пеше
сценарий: Майкъл Фрост
С участието на: Том Беринджър, Джон Домън, Джанета Арнет, Уилям Дъфи и др.

Сержант Томас Бекет е най-смъртоносният снайперистпв Американската морска пехота. В сметката му са наркобарони и наемни убийци. Бекет трябва да се изправи срещу най-големия си враг, когато извенъж открива, че това е приятеля му, Пол Финеген, който се счита за загинал по време на акция. Оказва се, че Финеган е жив и се е превърнал в заплаха за САЩ и света. Таен агент, работещ във Виетнам, е изкарал Финеган от прикритието му и е доказъл, че той е много по-опасен, отколкото могат да си представят в морската пехота. Има само един шанс Финеган да бъде спрян и Бекет е човекът, който ще направи този опит.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Таня Люцканова 
  Публикувано на 14/02/05 

The big bounce/ Големият заговор

секси комедия, САЩ
видео премиера на Съни филмс
режисьор: Джордж Ермитидж
сценарий: Елмър Леонард
С участието на: Оуен Улсън, Бъч Хелемано, Чарли Шийн, Вини Джоунс и др.

Животът на Джак Райън е плажът. Обичащият сърфа дребен измамник се мотае по пясъчната ивица и се прави на рибар по северния бряг на Оаху, когато се появява изкушението във вид на стройна знойна красавица. Нейният прост план е да стане много близка с Джак. Всичко, което се иска от Джак е да влезе в къщата беден. И да излезе богат. Малка кражба. Много смях. Подухващ бриз, духовит диалог, слънчева романтика и блестящи звезди са Оуен Уелсън и Чарли Шийн. Лъжи. Дебнене. Измами. Удар. От гледна точка на милия Джак, това е приятна работа, ако успееш да се справиш. Но той може да получи много повече от това, за което се е пазарил.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Таня Люцканова 
  Публикувано на 14/02/05 

Plain dirty/ Нечестна игра

романтична драма, САЩ
видео премиера на Съни филмс
режисьор: Зев Берман
сценарий: Дебора Прайър
С участието на: Доминик Суейн, Хенри Томас, Дебра Монк и др.

Инес Макбет е съпруга на Едгар, жесток по характер дребен крадец, с големи амбиции. Когато нещастния брак на Инес поставя началото на любовната й афера с млад, мил и благовъзпитан адвокат, Едгар решава да си отмъсти. С помощта на най-добрия си приятел Флауърс държат в плен Инес, отнасяйки се с нея по брутален начин. Времето тече, но дали тя ще събере достатъчно сили, за да направи каквото трябва? Понякога любовта наранява, понякога тя убива.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Таня Люцканова 
  Публикувано на 14/02/05 

Ike: Countdown to D-day/ Айк: в навечерието на десанта

военна драма, САЩ
видео премиера на Съни филмс
режисьор: Робърт Харман
сценарий: Лайнъл Четуинд
С участието на: Том Селек, Джеймс Римар, Тимоти Ботъмс и др.

Десантът в Нормандия е най-голямата военна операция по време на Втората световна война, отличаваща Дуайт Айзенхауер Айк като един от най-големите американски пълководци. Айк: в навечерието на десанта ни връща в 90-те ужасяващи дни, довели до нахлуването, когато Айзенхауер решава съдбата на хиляди войници, докато урежда сложните стратегически отношения с британския премиер-министър Уинстън Чърчил, американския генерал Джордж Патън и френския президент Шарл дьо Гол. Без гаранции и без повторни шансове, Дуайт Айзенхауер обединява световните водачи за една от най-великите битки в историята.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Виктор Гергински 
  Публикувано на 20/01/05 

Една от най-интересните групи, която може да чуете е US3. Тези момчета съчетават хип-хоп с ейсид джаз в една доста приятна за ухото комбинация. Групата е основана през 1991 в Лондон, но получава известност три години по-късно със своя хит Cantaloop (Flip Fantasia). US3 е основана след една много интересна среща – между джазмена Джиъф Уилкинсън и Мел Симпсън, който пък дотогава се занимавал с писане на музика за рекламни спотове и телевизионни шоупрограми. Двамата създават общ сингъл - Where Will We Be in the 21st Century?, който успява да се продаде само в 250 копия. През 1992 тяхната песен The Band That Played the Boogie привлича вниманието на собствениците на лейбъла Blue Notes, Capitol Records. Те предоставят на Симпсън и Уилкинсън възможността да миксират парчета от каталога и двамата се захващат за работа веднага, наемайки няколко талантливи музиканти и рапъри като Коби Паулъл, Расан Кели и Тука Йут. Съвместната работа на толкова таланти дава резултат – споменатия хит Cantaloop и албума Hand on the torch. Групата прави турнета в Азия и Европа, отучвайки се да използва готови семпли. Момчетата създават много добър звук на живо и това се оценява от публиката на престижния джазфестивал в Монтрьо. Hand on the torch е игнориран от повечето джазкритици, но е избран за албум номер едно за годината от изданието Japan's Swing Journal. Второто голямо признание, което получават хората от Us3, е наградата за най-добри джазмузиканти на авторитетния британски вестник The Independent. След период на известен застой, групата отново излиза на сцената с нов албум, през 1997 Us3 издават Broadway & 52nd, който получава добри отзиви от суровата критика, но в интерес на истината не успява да създаде хит. Последната тава на групата е от 2001 и се казва An Ordinary Day in an Unusual place. Името му дава точно описание на разновидното му и интересно съдържание.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Ива Кръчмарска 
  Юлия Григорова 
 Публикувано на 17/01/05 

На 26 февруари, ден преди присъждането на наградите Оскар, в Бевърли Хилс - Самюъл Голдуин Тиътър ще се проведе Симпозиум на номинираните чуждоезични филми. Марк Джонсън, който е продуцент на събитието, ще покани петимата определени режисьори да се появат на живо на сцената на театъра, акомпанирани с клипове от лентите на техните номинирани творби. За разлика от останалите събития, където журналистическите акредитации приключиха още през ноември 2004, а поканите са предварително и с ВИП списъци уточнени, това е един от малкото неформални пърфоманси за пълния със сноби Бевърли и е напълно достъпен. Публиката ще се срещне с режисьорите и дори ще се нахрани с тях.

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Виктор Гергински 
 From the Lab, 14/01/05 

Рони Сайз – едно от най-почитаните имена на британската Underground сцена се завърна към корените си – неговият първи лейбъл V-recordings. Роденият в Бристол, син на ямайски емигранти се заселва в предградието Сейнт Андрюс. Това е родното място и на други супер изпълнители като Massive Attack, Tricky и Smith & Mighty. Там Рони се запознава с основите на хип-хоп културата, Dj и става популярен сред house и underground средите. Истински тласък за неговата кариера, той получава от Bryan G (собственик на V-recordings label). Брайън издава първите EP на Рони – “Made to Fit”, “Fatal Dose” и “Inch by inch”. В края на 80-те Рони започва да се движи с известните вече свои колеги по лейбъл DJ Krust и DJ Die, като благодарение на своя опит, придобит с тях, той създава свой собсвен лейбъл – Full Circle. Следват албумите Music Box, Brut Force, New Forms( записан за Talkin Lound), On point, Through the eyes, In the Mode( пак за Talkin) и Touching down. Всъщност така той се превръща в един от кралете на d’n’b, jungle музиката в меката на електронната музика – Великобритания. В последният му проект “Return to V” (миксиран диск, който излиза заедно с EP) взимат участие Разел, Rodney P , Viktor Duplaix , Jocelyn Brown , Stamina MC , Navigator както и приятелите му Die и Tali. Tози албум не е за изпускане!

<<< теми

<<<<< назад

------------

 Юлия Недялкова & Геника Григорова 
 From the Lab, 14/01/05 

В историята на денсмузиката никой не е успял да документира т.нар. типографска аудиопанорама, както направиха Underworld (Karl Hyde and John Warwicker/ + - Darren Emerson, DJ). Снощи, но вече само като дуо, те представиха артистично събитие в Риджънтс парк. Между алеите на Мерилебоун и Бейкър стрийт те изпълниха 'mmm...Skyscraper, i Love you'.

Underworld насложиха стилове, миксирани талантливо, разкрепостено и провокативно, без да бъде натрапвана щампата на бритпоп-а. Няма по-ексцентрично пътуване, скачане буквално в пропастта между 20. и 21.век, и едновременно поставяне на мостове между това, което са били и което ще бъдат.

Още през октомври миналата година критиците коментираха антология “Underworld 1992-2002” като безспорен високохудожествен факт.Те буквално изстенаха любовното послание 'mmm...Skyscraper, i Love you', качени на небостъргача на групата. Това е едно пътешествие из улиците на Ню Йорк, сякаш въоръжено с камера, монтирана “отгоре”. Чувствително фотографско “ухо” слуша звуците на мегаполиса. През алуминия и стъклото на 10-милионния град буквално струят преекспонирани разговори. Удари на пневматичен чук се редуват с небесни акорди – човекът е толкова далече от земята и в същото време - толкова близо до нея. След антологията много критици определиха явлението Underworld теоретически като най-великата група на планетата, справила се с междата 20. и 21. век. Съмишлениците им твърдят това и практически.

Пърформансът приключи с “Born Slippy”, защото типографски успява да запокити слушателя в пропадаща нощ, тъкмо в Лондон – Сохо. Тук са материализирани границите на напрежението – бездната между опиянението от леката бира и вцепенението на алкохола при окаляното момче-ангел. Зрителните представи (без да се брои саундтракът на “Trainspotting” и четириминутният видеоклип, режисиран специално от Дани Бойл, миксиран от Paul Oakenfold, Atomic Hooligan, London Elektricity) правят “Born Slippy” твърде специална песен. Знаменитият видеосаундтрак бе експониран на 50-метрова стена – с всички знаменити епизоди от филма – клозетния хумор, кучетата-булдози в парковете, мъртвите бебета.

Риджънтс бе събрал 3 поколения клабъри, повечето от тях шепнеха “гениално…”

<<< теми

<<<<< назад  

------------

 

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria