www.gapVizia.org


 
Ден след получавaнето на наградата в зала Люмиер Грийнауей се срещна с професионалисти от киноиндустрията, журналисти и фенове. Срещата беше обявена като Грийнауей LIVE и продължи около 2 часа.

Прозвуча ми като като телевизионно talk show и това не беше случайност, защото британският режисьор е месия на възможностите за комуникация, които телевизията предлага. Въпреки, че темата на самата среща беше Бъдещето на киното, Грийнауей оповести смъртта му, белязана от появата на дистанционното през 1983 и не се умори да убеждава залата, че киното, както го познаваме, няма никакво бъдеще, особено по киносалоните. Според статистиката, с която ни запозна, 5 на сто от хората ги посещават. Други 75 на сто гледат игрални филми само по телевизията, предимно преди лягане.

За Грийнауей това означава, че линейният консервативен класически киноразказ на причинно-следствените и времеви връзки служи за приспиване и обслужва мързеливото око на зрителя. Като резултат е с твърде ограничен комуникативен потенциал. Очаквайте утре специална кореспонденция от срещата >>>>>

 

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria