www.gapVizia.org


 
София Мийтингс, 11 – 13 март, се провежда за втора поредна година в рамките на Международния София Филм Фест 2005. Инициативата включва два самостоятелни проекта.

Balkan Screenings представя европейски филми пред селекционери, директори на международни фестивали и представители на престижни медии.Този проект е израз на желанието на Асоциацията на Източноевропейските фестивали - неформална организация, сформирана миналата година – да подпомогне популяризирането на най-новите филми от региона и тяхното международното разпространение. 40 заглавия от България и другите балкански страни са включени в програмата. Гостите на фестивала ще могат да ги видят в Чешкия културен център на видео и DVD.

Паралелното събитие в инициативата София Мийтингс дава шанс на реализирали дебюта си, европейски творци да потърсят финансиране за втория си филм. 9 проекта, 4 от които са български (на К.Бонев, Н.Слабаков, Зорница-София и К. Трифонов), ще бъдат представени пред професионалисти под формата на пленарна сесия. Целта е генерирането на интерес от страна на международни представители, които да отпуснат средства за бъдещите продукции или да помогнат с насоки за по-нататъчно търсене на финансови ресурси от подходящи организации или на подобен вид работни срещи.
Въпреки че София Мийтингс е младо събитие, резултатите са изключително обнадеждаващи. Най-яркият пример е участието на “Мила от Марс” на режисьорката Зорница-София по редица престижни фестивали, които филмът напусна с награди неведнъж.
 

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria