www.gapVizia.org


 
   Поверително  

 Публикувано на 18/01/05 

Палестинска жена и синът й са били убити в Ивицата Газа, като инцидентът станал, след като израелски танк стрелял по дома на жената. Явно изрелската армия е сметнала жилището на тази нещастна жена като свърхопасно за сигурността на страната. Безкрайното ми учудване от ставащото в този район на света достигна своята връхна точка. До дни можем да очакваме нападения към магазини за бельо, шивашки ателиета или към най-опасните обекти – детските магазини.

------------

Не вярвай на никого и се съмнявай и в най-безобидното – това със сигурност ще е житейския съвет, който би ви дала бившата съпруга на Иван Китов, бивш управител на Кристалбанк. Тя винаги е смятала, че мъжа й се казва Джак Хасел Босман. Едно е сигурно дали Босман или Китов това лице се намира на нелицеприятно място – костарикански арест...

 Публикувано на 11/12/04 

Балканите не разочароват за пореден път - сценарият на днешния ден си е направо част от екшън филм с участието на наркотици, отвличания, убийства и корупция... Турските власти си намериха интересна находка - 147 килограма хашиш, докато в Италия си блъскат главите как да заловят албански полицай, смятан за организатор на международен канал за трафик на дрога. Нашите южни съседи - гърците, пък отриха, че корупцията в тяхната държава е най-разпространена в здравните заведения. През това време в Сараево обогатяват сценария на продукцията си с отвличания. Неизвестни "актьори" поискаха един милион евро откуп за сина на президента на футболен клуб Сараево - Мирза Верешанович, малкият Мака, като го отвлекли на връщане от училище. През това време в Прищина се разбра, че поредните жервите на етническия конфликт в Сърбия - петдесет косовски албанци са открити в масови гробища. Тленните им останки ще бъдат транспортирани в Косово. Смърт има и на красивият гръцки остров Самос, където властите откриха безжизнените тела на трима нелегални емигранти, които се опитали да достигнат острова с лодка. В нея имало още тринайсет души, от които шестима са арестувани. Е, как да не ти е забавно да живееш на Балканите, а?

 Публикувано на 09/12/04 

Изглежда че, кметската администрация в Пазарджик знае как да се забавлява. Непълнолетни пеперуди, свидетелки по делото на Киро Лозенеца със сигурност не са имали админстративна работа в кметството, а по-скоро това място се е превърнало в неразделна част от работния им график. Но пазете се, кмета на китен Пазарджик предупреди, че те не знаят с кого си имат работа. Проститутки от цялата страна – страхувайте се от “Големия” на вашия град…

Хмм, явно проблема с алкохола е глобален… Той дори е поразил непоразимите – иракските бунтовници. Италианското посолство е попаднало под МИНОМЕТЕН огън, но момчетата не са го оцелили. Доста трябва да си фиркан, за да не улучиш с базука цяла една сграда, не мислите ли?

Канада не прие плана на Буш за продължаване демократизацията на Ирак чрез война. Френскоговорящата част от Северна Америка подкрепяше Кери на президентските избори, ето защо от администрацията на Белия дом веднага планираха посещение в Отава, довери източник на gapVizia.org, близък до посолството на Франция в България.

Модерната парламентарна практика на "Новото време", според която за първи път бюджетът се дискутира преди да влезе в парламентарна зала, е нищо друго освен добра стиковка на лобитата на НДСВ в БСП и нейната група, издаде източник на gapVizia.org.

Бързото решение, което поиска ЕС по случая с петте български медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт за предумишлено разпространяване на зараза с вируса на СПИН в детска болница, налага още една силна кампания срещу смъртното наказание в Либия, счита дипломат от ООН, настоял за анонимност.

 

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria