www.gapVizia.org


   
   Наблюдател  

Британският индекс FTSE 100 се понижи днес с 15 пункта до ниво от 4980.8 пункта, като по този начин леко се отдалечи от ключовото психологическо ниво при 5000 пункта. Анализатори коментират, че независимо от добрите перспективи пред британската икономика и силните тримесечни отчети на британските компании, индексът може да се изправи пред спад вследствие на прибиране на печалби от инвеститори след значителното му повишение от последните дни.

В следствие на стартиралия спад в цената на петрола загуба претърпяха акциите на британския гигант BP. Книжата му се понижиха до момента с 0.7 на сто, след като инвестиционната банка J.P. Morgan занижи инвестиционната си оценка на втория по големина световен производител на петрол на neutral от overweight. От финансовата институция изразиха съмнения, че ВР може да достигне заложения при изнасянето на резултатите си преди дни очакван ръст от 5 на сто в своите приходи за 2005. J.P. След направените занижения на оценката британската компания загуби 1.4 на сто от стойността на акциите си към момента на лондонската фондова борса.

Понижение от постигнатите си близо 31-месечни максимуми регистрираха и другите два големи европейски индекса. Немският DAX 30 загуби към момента 0.44 на сто от стойността си до ниво от 4351 пункта, а френският САС 40 отбеляза спад от 0.36 на сто до ниво от 3966 пункта.

Силен ръст към момента отбелязаха компенсаторните инструменти, след като бяха изкупени до ценовите ограничения за деня. При най-голям обем към момента се повишиха компенсаторните записи, които при изтъргуван обем от над 235 хил. лв. номинал се повишиха с 12 на сто до средна цена от 72.96 на сто от номинала. Най-високата регистрирана цена при инструмента бе на ниво от 75.15 на сто от номинала, което бе и дневното ограничение за деня. Към момента офертите при инструмента са значително раздалечени една от друга на нива от 75 на сто продава и 69.55 на сто купува за един лев номинал. Подобна бе и ситуацията при другите два вида компенсаторни инструменти, като поименните компенсационни бонове регистрираха ръст от 7.2 на сто при изтъргуван номинал от близо 24 хил. лв.

При значително по-голям изтъргуван обем от близо 4400 акции, книжата на Синергон Холдинг добавиха близо 7 на сто към стойността си до средна цена от 8.06 лв. за брой, а офертите му към момента са на нива от 8.20 лв. продава и 8.01 лв. купува за брой. С 3.1 на сто до средна цена от 320.61 лв. за брой поскъпнаха и акциите на БТК. От телекомуникационното дружество се изтъргуваха до момента близо 2900 акции, а офертите му са силно нагоре на нива от 334.99 лв. продава и 328 лв. купува за брой. Сред печелившите към момента бяха и книжата на София Хотел Балкан, които добавиха 4.5 на сто към стойността си до ниво от 42.83 лв. за брой, при изтъргувани 244 акции.

Ръст към момента отбелязаха родните индекси, като широкият BG 40 добави към стойността си близо 1.8 на сто до ниво от 95.15 пункта, а индексът SOFIX се повиши с 0.8 на сто до ниво от 703.08 пункта.

----------

1. Как да получим стипендии и спонсорство за да продължим образованието си - www.solid-k.com

2. Университетите на САЩ - www.useduguides.com

3. Кембридж по цялото земно кълбо - www.cambridge.org

4. Немският департамент за дипломирани служители и счетоводители - www.swan.ac.uk

5. Училище по езици, култура и лингвистика, и особено – по лингвистика - www.arts.monash.edu.au

6. Униврситетът в Мичиган предлага престижни технически специалности - www.umich.edu

7. Уебсайтът за библиотеки, колекции и каталози от занаятите като изкуство - www.utoronto.ca

8. Университетът на Вашингтон има 17 основни училища и колежи. - www.washington.edu

9. Домът на много факултети, филиали и институти, департаменти и подкатедри. Любимото място на Айрис Мърдок, единственият европейски и оскфодски дзен-будист от 20 век! - www.ox.ac.uk

10. Университетът в Йейл предлага следните основни прогроми: Yale College (the undergraduate program), the Graduate School of Arts and Sciences, and ten professional schools. Йейлският университет направлява верига от изследователски организации, библиотеки и музеи и оказва административна подкрепа на офисмениджъри. Приблизително 11 250 студенти учат в него. -www.yale.edu

11. Университетите в Англия - www.solid-k.com

12. Списък на учебни заведения в САЩ с техните адреси, телефони и такси за обучение - www.solid-k.com/cucomple.htm

13. Финансиране на образованието ви в САЩ - solidk.tripod.com

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria