www.gapVizia.org


 
   Поверително  

 Публикувано на 18/01/05 

Американският президент Джордж Буш няма да прави активни опити за прокарването на конституционна поправка, забраняваща еднополовите бракове в САЩ. Това “навежда” читателите на мисълта, че Буш по-скоро е готов на пасивна такава, убедени са колеги в редакцията на gapvizia.org.

------------

Министърът на външните работи на Япония Нобутака Мачимура се обърна към израелския си колега Силван Шалом с молба Израел да прекрати продажбите на оръжие на страните, съседни на Япония. Това е доста умен ход, защото комшийте на японците явно вече са въоръжени до зъби. След консултации с пешеходци, бих препоръчал пък България да изпрати подобна молба до щаб-квартирата на “Мерцедес” в Щутгарт, за да спре продажбите на колите си за нашата страна, защото от тях няма място за ходене по тротоарите и за съжаление - виждаме най-новите модели преди премиерите им, което ни лишава от момента на изненадата.

------------

 Публикувано на 11/12/04 

Министърът на образованието на Македония, с типичното за тази страна име Азис Положани, пристига в Прищина, за да се срещне със своя косовски колега Агим Велиу. Темата на разговора ще е космополитна и важна за гео-политиката на региона. Иде реч за преместването на студенти от факултета по медицина на елитарния университет в Тетово, към този в Прищина. Правилно, капацитета на такива реномирани учебни заведения е ограничен и следва студентите да бъдат преразпределяни към по-нисшестоящи в световната учебна йерархия ВУЗ-ове.

------------

Има възможност Франция да промени позицията си относно членството на Турция, преди срещата на върха на ЕС на 17 декември. Дали има възможност ЕС да промени и позицията си относно членството на България в блока, чудят се колеги от gapVizia.org

 Публикувано на 09/12/04 

Междувременно Китай дава възможност на всеки един европеец да се изнесе от войнстващия континент и то на по-тънки цени. Плюс това, китайските авиолинии ще пренасят желаещите със самолети Airbus, които Китай купи чрез договор на стойност един милиард евро, твърди анонимен, запознат детайлно с външната политика на Поднебесната империя Шарон, определен от наблюдателите като ястреб в политиката си, най-после прие европейски наблюдатели на президентските избори в Палестинската автономия, като демонстрация за стопляне на отношенията с британското и американското лоби в международната политика.

Централната избирателна комисия в малката, но винаги, зависима страна от Голямата Мечка – Украйна ще се яви на поправителен изпит по гласуване и народовластие.

Италия подкрепи премахването на оръжейното ембарго на ЕС срещу Китай, макар позицията на Ботуша надали щеше да е от ключово значение за еврокомисията (пък и пазарите на Общността са достатъчни, за да си спретнем една грандиозна, продължителна и с много ефекти континентална война). Междувременно Китай дава възможност на всеки един европеец да се изнесе от войнстващия континент и то на по-тънки цени. Плюс това, китайските авиолинии ще пренасят желаещите със самолети Airbus, които Китай купи чрез договор на стойност един милиард евро, твърди анонимен, запознат детайлно с външната политика на Поднебесната империя и разбира се, близък на gapVizia.org, източник.

Явно нервите на коалиционните сили в Афганистан, водени от САЩ, са се скъсали и те планират една приятна зимна офанзива, която да “разчисти” района от радикално-ислямистките талибани и елементи на терористичната мрежа “Ал Кайда” там. Още преди година Уесли Кларк, номиниран от Демократическата партия на първичните избори отвъд Атлантика, предупреди за така наречените подетапни атаки над установените за демократична инвазизия зони, както и за неустановените – Иран, Сирия, Северна Корея, Судан и др.

Известният като доктор “по бебе в епруветка” и шеф на парламентарната комисията по здравеопазването доц. Щерев нарече пред БНР външния министър на Либия Абдел Рахман Шалкам изнудвач. Това едва ли ще помогне на процеса на стоплянето на отношенията ни с неговата държава, която държи под угрозата да бъдат екзекутирани медицинските ни сестри, сподели един от корифеите на българската дипломация, пожелал анонимност, пред gapVizia.org

 

BG     US

Начало   За нас   Контакти   Криейтив   Посети сайт   PR/Bulgaria